Brieven voor een mooie [kinder]tijd


Het feit dat een antwoord op deze vraag (Hoe weet je wat je wilt?) zo moeilijk is, komt omdat onze generatie en de vorige generaties het hebben afgeleerd ze te stellen. Als kind kregen we mee: 'zwijgen en luisteren'. De route werd voor ons bepaald. Tot we op een dag achttien jaar waren en moesten kiezen: what's next? - Eva Daeleman

Hey Reader,

Met mijn nieuwe aanbod voor het najaar te bekijken, kwam ik steeds weer terug op de woorden "essentie" en "samen leren en leven". Voor mij is het dan ook teruggaan naar de essentie door samen te leren en te leven. In alle opzichten.

Wat die essentie is, kan voor iedereen wat anders zijn. In grote lijnen komt het voor mij neer op échte verbinding met anderen en met de natuur, rust en stilte, luisteren naar je eigen hart, liefde en dankbaarheid voelen. Het is de reden waarom ik kies voor het rustigere leven, om een atypische ondernemer te zijn en om elke dag dankbaarheid te voelen voor de kleine dingen.

Samen leren en leven wijst deels op het huisonderwijs dat we doen natuurlijk. Ik ben bijna 24/7 met mijn kinderen samen aan het leren en aan het leven. Dat is ook iets wat ik belangrijk vind en wat dus ook weer bij mijn essentie hoort: écht samen zijn met mijn kinderen, mijn gezin. Verbinding zoeken met hen.
Maar los daarvan staat het ook voor wat ik zelf, voor mezelf wil: met anderen samen leven en daardoor leren. Samen kan je, zie je en weet je meer dan alleen.
Niet te letterlijk nemen trouwens dat "samen". Als een 6/2 emotionele manifestor heb ik mijn ruimte en tijd alleen nodig. 😉

Ik wil je uitnodigen eens na te denken over jouw essentie. Wat is voor jou belangrijk in het leven? Voel het eens.

Zoals je kan lezen heb ik dus een aantal nieuwe dingen in het aanbod dit najaar zoals ouder-kindwandelingen, seizoenswandelingen, mama- en huisonderwijscirkels ... Alles in 't echt en niet meer online want live verbinden is toch iets anders dan online.
Er starten ook weer nieuwe lessen ouder-kindyoga in september, ook live. En het bestaande aanbod van huisonderwijsondersteuning is er ook nog: het membership en een traject samen leren en leven.

Als er iets tussen zit dat je interessant lijkt, kan je hier alles terugvinden.

Ah ja, in de vorige nieuwsbrief sprak ik over natuurcoaching en hoe ik dat in augustus en september graag wil oefenen als een soort van stage. Er is nog plaats voor één vrouw om deze (gratis) kans te grijpen. Mocht je het voelen dan mag je even antwoorden op deze mail. Het moet voor alle duidelijkheid niks met huisonderwijs te maken hebben. Wat wel nodig is, is de wil om iets te veranderen in je leven.


#dekleinedingen

video preview

Ik zou mijn excuses willen aanbieden voor het vele eten dat weer in deze video zit, maar voor mij hoort het gewoon bij de kleine dingen waar ik dankbaar voor ben: vers eten, liefst nog uit de moestuin.

Wat je ziet:

  • chocomousse van aquafaba als ontbijt (zie ook verder bij de tips)
  • huisonderwijs in actie I: zonnebloempitten uit de zonnebloem halen
  • Zaterdag is (opnieuw) tapasavond. Een paar jaar geleden deden we dat al. Dan is dat wat verwaterd en nu hebben we de draad terug opgepikt.
  • het proces van chocomousse met aquafaba maken
  • aardbeien plukken, recht van de boer zijn veld
  • mijn dessertje versieren
  • ajuintjes uit de moestuin vlechten om te laten drogen
  • huisonderwijs in actie II: tussen de Lego

Music I use: Bensound.com License code: 0TFYUTJGR17MRFMA


📚 Elke dag vakantie van Eva Daeleman en Stijn Heymans

Dat boek ligt hier al zeker een jaar (als het er geen twee zijn) te wachten om gelezen te worden. Het leek er precies nooit van te komen. En ik moet ook eerlijk toegeven dat ik dacht "Mijn leven voelt al als vakantie dus waarom zou ik het nog lezen?".

Toch ben ik blij dat ik er nu eindelijk aan begonnen ben. Ik vind het een aanrader als je graag meer vanuit jezelf wilt leven. Er kwam bij mij zelfs een potlood aan te pas om bepaalde passage te onderstrepen en dat doe ik eigenlijk zelden in een echt boek.


🍫 Chocomousse van aquafaba

Aqua-watte? Dat vocht waar de kikkererwten in een blik inzitten. Dat wordt hier nooit nog door de gootsteen gekapt want daar kan je lekkere chocomousse mee maken. Je kan aquafaba namelijk opkloppen zoals je dat met eiwit kan. Ik blijf dat zelf ongelooflijke vinden maar het is echt zo. Meestal klop ik dat gewoon op terwijl ik wat pure chocolade au bain marie smelt. Daar doe ik dan een scheutje ahornsiroop bij. Die twee samen gaan bij de aquafaba waarna ik er de klopper nog even doorhaal. In een schaaltje spatelen, een tijdje in de ijskast zetten en smakelijk!

Mocht je toch een recept willen gebruiken dan kan je bijvoorbeeld dit gebruiken.


🐚 Creatief met vondsten uit de natuur

Ik probeer zoveel mogelijk creatieve manieren te bedenken om de vele schelpen die we hebben een beetje te verminderen.

Zo zag ik onlangs in een tijdschrift een interieur waar in de hal een groot prikbord hing met familiekiekjes en wat droogbloemen. Fijn dacht ik, maar ik heb geen stuk kurk van vloer tot plafond (zelfs niet kleiner). Wat ik wel heb, is een stok en wat schelpen.

Het resultaat werd een stok met daaraan een paar touwen en onderaan een schelp. Aan die touwen bengelen nu, met een kleine wasknijper, foto's en wat gedroogde lavendel uit de tuin. Ik word er elke keer vrolijk van als ik er naar kijk.


Op mijn blog had ik het deze week over hoe ik ervoor zorg dat ik zoveel lees. Het gaat niet om het lezen op zich, maar op het tijd vrijmaken voor iets dat je graag wilt.

Wil je graag iets kwijt over dit onderwerp? Over iets anders uit deze nieuwsbrief? Of gewoon even babbelen? Dat kan door op beantwoorden te klikken, door hier iets achter te laten of door me een berichtje te sturen via Signal.

Ik ben Stephanie. Er zijn veel woorden die me zouden kunnen omschrijven en veel dingen die ik interessant vind. Hier alvast een poging in willekeurige volgorde: vrouw, mama, lief, vriendin, dochter, zus, huisonderwijzer, 6/2 emotionele manifestor, leergierig, spiritueel, ex-leerkracht, hooggevoelig, liefhebber van natuur, simpel leven ...

Een atypische ondernemer ben ik ook. Atypisch omdat ik vooral mijn goesting wil doen en niet constant van de daken wil staan roepen wat ik in mijn aanbod heb. Mijn missie is om anderen terug te brengen bij hun eigen essentie, weg van de ratrace. Dat doe ik enerzijds door verbindende activiteiten te organiseren zoals mama- en huisonderwijscirkels, ouder-kindwandelingen en seizoenswandelingen. Daarnaast bied ik graag praktische hulp aan door het huisonderwijsmembership en het traject samen leren & leven.

Wat in deze nieuwsbrief verschijnt is mijn eigen, pure mening. Ik verwijs regelmatig naar een product via een partnerlink. Die zorgt ervoor dat ik een kleine commissie krijg als je iets koopt.

Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar iemand die er ook iets aan kan hebben. En mocht jij zo iemand zijn en je wilt de Brieven voor een mooie [kinder]tijd zelf ontvangen, laat dan hier je e-mailadres achter.

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf je dan hier uit.

Stephanie Baumers

Ik bied ondersteuning aan huisonderwijzers. Hieronder vind je een voorbeeld terug van mijn betalende nieuwsbrief "Ons huisonderwijs". Je vindt ook de laatste gratis nieuwsbrief "Brieven voor een mooie [kinder]tijd" terug. Daarop kan je je abonneren door hieronder je e-mailadres achter te laten. Wil je de betalende nieuwsbrief ontvangen? Kijk dan even onder het tabblad links.

Read more from Stephanie Baumers

Zo is het nu eenmaal. Een zogenaamde waarheid die zelfs (...) levenslustige mensen om de tuin weet te leiden met een leugen: dit is het contract dus doen we eht zo, ook al weten we beter want zo is het nu eenmaal. - Raymundo Resink in Geld gaat nooit over geld Hey Reader, Dat zinnetje "Zo is het nu eenmaal" hoor ik soms ook van mensen in mijn omgeving. Het is een zinnetje waar ik boos van word. Vaak wordt er dan bij gezegd dat je (ik) ook niet alles in vraag moet stellen. Dat sommige dingen...

It's the moments we share, those little things that add up to love. - Onbekend Hey Reader, Vorige week kregen we een glimp van hoe het zou zijn alsik ook (voltijds) zou werken. Niet met de meisjes want zij waren gewoon bij mij. Wel met mijn vriend. Hij werkt normaal gezien regelmatig thuis maar moest door wat afspraken vaker aanwezig zijn op het werk. Tel daar de hobby's en mijn werk 's avonds bij op en tegen da thet donderdagavond was, hadden we elkaar amper gezien. Of zo voelde het toch. Ik...

The way we talk to our children becomes their inner voice. - Peggy O'Mara Hey Reader, Er zijn veel mooie kanten aan huisonderwijs waar de mooie (en vele) gesprekken er één van is. Uiteraard kan je die ook hebben als je kind naar school gaat, maar ik kan me voorstellen dat je daar dan niet echt veel tijd aan kan spenderen. Voor mijn gevoel is dat dan toch vooral tussen de soep en de patatten. Voor mij/ons zijn zo'n gesprekken eigenlijk een groot deel van ons huisonderwijs. Ik had vooraf niet...